tiistai 21. tammikuuta 2014

Kinkkuvoileipäkakku

Tein tämän kakun työkaverin pojan synttäreille. Toiveena oli kinkkua, muttei sipulia tai maustekurkkua, että kakku maistuisi lapsillekin (todellisuudessa lapset eivät maistaneet palaakaan!). Sain palan itsekin maistaa, ihan hyvän makuista se oli, mutta viimeisen vivahteen se maustekurkku olisi kakulle antanut, joten lisään sen tuohon reseptiin. Mulla on Städterin suorakaiteen mallinen säädeltävä reunamuotti, sillä kakku oli hyvä koota. Kakun piti riittää 15 -20 hengelle, mutta sanoisin, että tästä kakusta olisi riittänyt 20 -24 hengelle, sen verran sillä oli kokoa (24 cm x 30 cm). Täytteitä oli kolmessa välissä, joten leipäkerroksia oli neljä, 8 leipää kerroksessa. Leipänä käytin Pågenin rasker-paahtoleipää ja Pågenin jättioranskaa. Kostutus on tehty lihaliemellä. Kahdessa kerroksessa oli täyte, joka sisälsi italiansalaattia, ohuen ohutta porsaan kylmäsavupaistia ja smetanaa ja yhdessä välissä raejuustoa, keitettyä munaa, kinkkua, persiljaa, sinappia, smetanaa ja mausteita. Päällystin kakun sulatejuuston ja smetanan sekoituksella. Päällä oli sitä sun tätä ja reunoilla juustoraastetta. Mulla tuli tosi kiire sen juustoraasteen kanssa, ne on miten sattuu, kauniimminkin olisi voinut laittaa. Jos joku tietää näppärän keinon, miten juustoraaste laitetaan reunoille, niin kertokaa ihmeessä mullekin!










16 Pågen rasker paahtoleivän siivua
16 Pågen jättiranska siivua
3 1/2 dl vettä +1 1/2 lihaliemikuutiota
Italiansalaattitäyte kahteen väliin:
n. 450 g italiansalaattia
1 maustekurkku
200 g smetanaa
Kinkkutäyte yhteen väliin:
4 keitettyä munaa
1 dl persiljasilppua
200 g raejuustoa
200 g smetanaa
suolaa, valkopippuria
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
1 prk smetanaa tai tuorejuustoa
notkistus maidolla tarpeen vaatiessa
Koristelu:
mielesi mukaan, käytä koristeita, jotka sopivat maultaan täytteisiin

Leikkaa leivistä reunat terävällä veitsellä. Kiehauta vesi + lihaliemi. Laita leivinpaperista suikaleet tarjottimelle, että se pysyy siistinä kakun ympäriltä. Asettele muotti tarjottimelle (jos sinulla ei ole muottia, kiedo kootun kakun ympärille kelmu tai folio, joka pitää sen koossa) ja lado alin leipäkerros tiivisti vieri viereen. Kostuta alin kerros. Hienonna italiansalaatti sauvasekoittimella. Hienonna porsaan kylmäsavupaisti veitsellä mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita hyvin. Levitä puolet täytteestä leipäkerroksen päälle. Lado toinen leipäkerros käyttäen eri leipää kuin ensimmäisessä kerroksessa ja kostuta se. Hienonna etukäteen keitetyt munat, silppua persilja ja hienonna halutessasi raejuusto. Sekoita täytteen ainekset ja levitä se toisen leipäkerroksen päälle. Levitä kerros samaa leipää kuin alimmaisessa kerroksessa ja kostuta se. Levitä loppu italiansalaattitäyte leipien päälle. Lado lopuksi viimeinen kerros leipää ja kostuta sekin. Laita leivinpaperi tai kelmu päälle ja aseta paino kakun päälle. Laita se yöksi kylmään maustumaan. Tee seuraavana päivänä kuorrutus. Sekoita sulatejuusto ja smetana tai tuorejuusto. Notkista maidolla tarpeen vaatiessa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti