tiistai 28. tammikuuta 2014

Sipulit kreikkalaisittain

Tänään syötiin kasvisruokaa broilerin fileepihvien kera. Kun tulin töistä kotiin, Isännällä olivat jo porkkanaviipaleet pannulla muhimassa sipulin, valkosipulin, inkiväärin ja hunajan kera. Olin jo varannut aineet kreikkalaistyylisiin sipuleihin, joiden ohjeen bongasin Ruokasuosikit - Kreikka-kirjasta. Sitten vaan nopeasti hommiin. Kuorin ja pilkoin salottisipulit ja laitoin ne pannulle öljyyn muhimaan. Joukkoon tuli hunajaa, valkoviinietikkaa, valkoviiniä, valkosipulia, tomaattipyreetä, selleriä ja tomaatteja höystettynä suolalla ja mustapippurilla. Yksinkertaisista aineksista tuli herkullinen kasvisruoka nopeasti. En ole mikään suuri sellerin ystävä, mutta tähän ruokaan ne sopivat hyvin. Tämä on siitä mukavaa syötävää, että sen voi tarjota lämpimänä tai kylmäna ja päättää itse, onko se pääruoka vai lisäke. Tätä kevyttä herkkua voi tehdä kerralla vaikka kaksinkertaisen annoksen ja syödä ensimmäisenä päivänä pääruokana ja tarjota loput, mitä jää seuraavana päivänä kylmänä lisäkkeenä.








450 g salottisipuleita
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi paloiteltuna
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl kuivaa valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
2 sellerin vartta viipaleina
2 tomaattia paloiteltuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sinne kuoritut, paloitellut salottisipulit. Kuullottele niitä jatkuvasti sekoittaen 3 -5 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää hunaja ja valkosipuli, kuullottele edelleen puolisen minuuttia. Lisää seuraavaksi etikka ja valkoviini. Sekoita hyvin ja lisää tomaattipyree, selleri ja tomaatit. Kypsennä sekoitellen kuumalla pannulla 5 -6 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä tai jätä jäähtymään ja kylmennä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti