lauantai 11. tammikuuta 2014

Persiljaöljy

Huipputerveellinen persilja sisältää karoteenia, c-vitamiinia ja folaattia, lisäksi rautaa, A-vitamiinia ja muita hivenaineita. Tässä näppärä, helppo ja maistuva keino syödä persiljaa keittojen lisäkkeenä tai vaikka bruschettojen tai sämpylöiden päällä. Mä laitoin sitä vain keiton päälle, mutta Isäntä sekoitti sen keiton joukkoon, kaikki keinot ovat sallittuja. Keittoihin sitä kannattaa käyttää ilman suolaa, mutta leivän päälle ripaus sormisuolaa öljyn päälle tai öljyn joukkoon sekoitettuna antaa mukavan maun.




1 puntti persiljaa
1/2 dl oliiviöljyä (1 dl jos haluat juoksevampaa)
(hiven suolaa)

Poista paksut varret persiljasta ja laita se astiaan oliiviöljyn kera. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi. Käytä keittojen tai leivän päällä.


Persiljaöljyä paahdetun bataattikeiton päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti