tiistai 29. lokakuuta 2013

Juustoalkupala - uruguaylainen resepti

Ihan sama onko se kylmää, lämmintä, sulanutta, raasteena tai vaikka homeessa, kaikki käy. Juustot vain ovat NIIN hyviä. Tämä resepti on hyvä esimerkki siitä, että joskus yksinkertainen on parasta. Mun kaverini Sari kävi muutamia vuosia sitten perheineen tuttujaan tapaamassa Uruguayssa. Hän toi sieltä tämän ihanan, simppelin reseptin tullessaan. Yhtenä juhannuksena sitten nautiskelimme tätä herkkua alkupalaksi grillin kautta käyneistä etanapannuista. Nyt aika monella meidän ystäväpiiristä on etanapannut vaikkei etanoista pitäisikään. Jokaiselle voi kattaa oman etanapannun tai pannut voi laittaa yhteisesti tarjolle ja jokaiselle ruokailijalle katetaan vain pikkuhaarukka ja vaikka pieni lautanen. Tätä herkkua voi nauttia läpi vuoden, kesällä grillin ja talvella uunin kautta.










Turunmaa-juustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
oreganoa tuoreena tai kuivattuna
etanapannuja

Leikkaa juusto kuutioiksi ja suikaloi tai silputa aurinkokuivattu tomaatti. Jos käytät tuoretta oreganoa, silppua se. Laita ihan vähän aurinkokuivattua tomaattia etanapannujen koloihin. Täytä kolot sitten juustokuutioilla niin, että ovat vähän kukkuralleen. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita pannut uunipellille ja nosta pelti uunin yläosaan. Kypsennä hetki, kunnes juusto on puoliksi sulanut koloihin. Ota pelti uunista ja lisää juustonokareiden päälle oreganoa. Laita pelti takaisin uuniin, ovat valmiita, kun juusto on täysin sulanut. Ota pelti uunista ja anna etanapannujen olla hetki ennen tarjoamista, että juusto "kohmettuu" hieman eikä ole liian kuumaa syödessä. Syömiseen taitaa olla paras väline pieni leivos- tai tarjoiluhaarukka. Nauti valkoviinin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti