keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kikherne-kanacurry

Olin ostanut pari pakettia K-kaupoissa myytävää uutta Kariniemen kananpojan hunaja-inkiväärifileesuikaletta, siitä piti sitten keksiä jotain maukasta syötävää. Currya kookomaidolla, se varmasti maistuisi. Sitten vaan reseptiä laatimaan; sipulia, valkosipulia, paprikaa, currytahnaa, mausteita ja sitten se välähti, mullahan oli kaapissa kikherneitä, uskaltaiskohan ne laittaa sinne joukkoon. En nimittäin ollut aiemmin kikherneitä käyttänyt, ne odottivat siellä kaapissa inspiraatiota. Tuumasta toimeen ja lopputulos oli niin hyvää, että Isäntä sanoi (taas kerran!) ruuan olevan yksi parhaista, jota olen koskaan tehnyt! Sen vielä sanon, että kikherneet ovat mielettömän hyviä, niitä tulen vielä käyttämään monessa reseptissä. Kurkumariisi ja lime-porkkanaraaste kruunasivat maukkaan intialaishenkisen kokonaisuuden.






2 rs (600 g) Kariniemen kananpoja hunaja-inkiväärifileesuikaleita
öljyä
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 keltainen paprika suikaloituna
1 prk (400 g) kookosmaitoa
3 rkl keltaista currytahnaa
suolaa
juustokuminaa eli jeeraa
korianteria jauhettuna
garam masalaa
1/2 limen mehu
1/2 dl mantelijauhetta
1 prk (400 g) kikherneitä valutettuna

Kuullota valkosipuli, sipuli ja paprika pannulla öljyssä. Paista toisella pannulla fileesuikaleet öljytilkassa ja lisää kasvisten joukkoon. Lisää kookosmaito, currytahna, mausteet, limen mehu ja mantelijauhe. Anna kypsyä hiljalleen pannulla noin 15 minuuttia. Lisää kikherneet viimeisenä ja anna kypsyä vielä n. 5 minuuttia. Tarjoa kurkumariisin ja lime-porkkanaraasteen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti