lauantai 19. lokakuuta 2013

Puolikypsä kaalisalaatti

Tätä helppoa ja herkullista kaalisalaattia olen tehnyt usein. Reseptin olen ottanut talteen jostain lehdestä monta vuotta sitten. Tämä on siitä mukava salaatti, että se säilyy useita päiviä ja maku sen kun paranee, kun kaali pehmenee vanhetessaan. Reseptissä kehoitetaan suikaloimaan porkkanat kuorimaveitsellä, mutta mielestäni karkea raaste raastimella tehtynä on kivamman näköistä. Tähän vois hyvin laittaa myös paprikaa tai chiliä tai noiden kaalien, porkkanoiden tai sipulien määrää suhteessa keskenää vaihtelemalla aina maistuu erilaiselta. Tässä reseptissä ei ole pippuria, mutta monessa muussa tän tyylisessä on, joten sinne vaan, jos siltä tuntuu. Entinen työkaverini ilahdutti minua Rajamäen tuotepaketilla, joka sisälsi mm. mielenkiintoisen oloista sitruuna-valkoviinietikkaa. Käytin sitä omenaviinietikan sijaan. Sitruuna antaa salaatille kivan vivahteen. Viinietikoitakin vaihtelemalla saa salaattiin uutta makua. Helppotekoinen salaatti moneksi päiväksi, kaalinystävien kannattaa kokeilla!









1/2 pieni kaali tai 1/4 iso kaali
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
1 -2 valkosipulin kynttä
Liemi:
1 dl omenaviinietikkaa tai sitruuna-valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 tl suolaa
reilu 1 rkl sokeria
1 rkl öljyä

Suikaloi kaali ohueksi veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Suikaloi sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita ainekset kulhoon, johon on tiivis kansi. Kiehauta koko ajan sekoitellen kattilassa liemen aineet lukuunottamatta öljyä. Ota pois liedeltä heti kun suola ja sokeri sulaa liemeen. Sekoita öljy joukkoon. Kaada liemi kuumana salaattiainesten päälle ja sekoita. Laita kansi päälle ja ravistele astiaa ykös alas. Anna maustua kylmässä seuraavaan (tai sitä seuraavaan) päivään. Ravistele astiaa aina välillä maustumisen aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti