torstai 24. lokakuuta 2013

Kasvisfrittata uunissa

Italialainen kasvismunakas eli frittata kuten muutkin munakkaat on mun suosikkeja. Tähän yksinkertaiseen herkkuun ei vaan kyllästy. Laitoin munakasta vaihteeksi uunin kautta italialaiseen tapaan. Tätä ruokaa voi syödä niin arkipäivinä kuin illanistujaisissakin. Tämä frittata on valmistettu Apu-lehdessä ollutta reseptiä mukaillen.










2 hengelle:
pala kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
2 keitettyä perunaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
4 munaa
2 rkl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Tarjoiluun:
raastettua parmessaania

Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi. Laita ne öljyyn uuninkestävälle paistinpannulle paistumaan. Kuori ja kuutioi tai viipaloi perunat sekä hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne pannulle hetkeksi paistumaan. Vatkaa munat, vesi ja mausteet. Lisää munaseos pannulle. Paista välillä haarukan kyljellä hämmennellen. Nosta puolikypsä munakas uuniin 225 asteeseen ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia. Varo pannun kahvaa, kun otat sen uunista! Liu'uta hyytynyt ja pinnalta kauniin värin saanut munakas tarjoilulautaselle ja raasta päälle juustoa. Leikkaa annospaloiksi. Voi tarjota lämpimänä tai sopii myös kylmäksi tapaspöydän tarjottavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti