maanantai 21. huhtikuuta 2014

Hieno katkarapu-pastasalaatti

Isäntä toivoi, että tänään syötäisiin broilerin pihvien kanssa pelkkää pastasalaattia. Hyvä toivomus, mulla oli nimittäin aineet valmiina eräästä keittokirjasta löytämääni mielenkiintoiseen pastasalaattiin. Mulla on tapana käydä paikallisella kirpputorilla silloin tällöin kurkkaamassa, olisko mitään kivaa näihin reseptien ruokakuviin; astioita, ottimia, tabletteja, pöytäliinoja, kankaita, keittokirjoja yms. Viime reissulla tarttui muutama kipponen ja kupponen mukaan, mutta se paras juttu tapahtui, kun mä olin lähdössä pois sieltä. Siellä on ulkoeteisessä hylly, johon saa jättää myymättä jääneitä tavaroita, joita ei halua enää viedä mukanaan. Siinä oli muutama keittokirja, jotka tietenkin kaappasin mukaani. Paras niistä oli saksalaista alkuperää oleva Lademannin uudet keittokirjat- sarjan Pastaruokia eri puolilta maailmaa. IIIIHANA kirjan sisältää keittoja, alkuruokia, gratiineja, kastikkeita ja paljon muuta. Mä iskin sieltä silmäni tähän salaattiin huolimatta siitä, että salaatti sisältää lehtiselleriä, joka ei ole mun suurin suosikkini. Tähän salaattiin se sopii todella hyvin. Pääsin myös käyttämään eka kertaa uutta meloni/pallorautaani. Sillä saa tehtyä palloja melonista, juustosta tai vaikka voista. Hauska huomata, että palloina meloni pitää paljon paremmin kosteuden sisällään kuin kuutioiksi leikattuna. Sitä paitsi niitä palloja on tosi kiva syödä salaatissa! Kastikkeeseen konjakki antaa hienon säväyksen. Tämän kirjan antia tulen vielä bloggaamaan monen monta kertaa.














250 g pastaa (laitoin trikoloria)
200 g kuorittuja katkarapuja
1 sitruunan mehu
1 hunajameloni
1 avokado
(vajaa) 200 g lehtisellerin varsia
1 nippu tilliä
Kastike:
2 rkl majoneesia
1 1/2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
3 rkl kuohukermaa
2 rkl konjakkia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus cayennepippuria

Kiehauta pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta se kylmässä vedessä. Sulata katkaravut ja huuhtele katkaravut. Laita katkaravut kulhoon ja purista vähän sitruunamehua niiden päälle. Halkaise ja ota kivi pois avokadosta. Ota hedelmäliha vaikka lusikalla kuorista ja kuutioi se. Laita kuutiot kulhoon ja purista loput sitruunamehusta avokadopalojen päälle. Laita pasta kulhoon. Halkaise hunajameloni, kaavi siemenet pois keskeltä ja kuutioi se tai ota palloraudalla palloja. Jätä tillistä yksi oksa koristeeksi, silputa se muuten. Leikkaa lehtiselleri paloiksi. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja sekoita hyvin. Tee kastike ja sekoita se salaatin joukkoon. Nauti salaatti heti.


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen salaatti! Mä tykkään kanssa kierrellä kirppareilla kippoja ja kappoja haalimassa. Nyt vaan alkaa olla kaapit niin täynnä, että ei kauheasti tarttisi uusia ostaa tai sitten on pakko luopua joistain vanhoista. Keittokirjahyllyä laajensin siirtämällä alahyllyiltä kirjoja muualle, joten niitä voi huoletta ostaa vielä muutaman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssa aina tykännyt astioista ja nyt niitä tulee katseltua ihan eri silmällä näihin ruokakuviin. Kaapit natisevat liitoksistaan! Keittokirjoja mä luen mielelelläni iltalukemisena, tulee ainakin uni hyvin, kun ei ole liian jännää:)

      Poista