torstai 3. huhtikuuta 2014

Muna-juusto-kinkkupaistos

Vähän aikaa mietin, että mikä tämän "sörsselin" nimeksi tulee, sitten päädyin yllä olevaan. Kaikki lähti siitä, kun sanoin tänään jo töissä työkavereille, että tänään tämä bloggari ei jaksa tänään paljon kokkailla vaikkei kotona ruokaa valmiina ollutkaan. Ei pitänyt tehdä kuin munakas, eikä todellakaan ollut tarkoitus laittaa sitä tänne blogiin. Kotiin päästyäni ajattelin, että jos laittaiskin sen munakkaan uuniin. Katsoin jääkaappiin, siellä ei kummosia aineksia ollut, mutta otin piirakkavuoan ja kulhon esiin ja menin uudelleen jääkaapille. Ladoin työpöydälle munia, juustoraastetta, raejuustopurkin, sipulin ja paprikan sekä kinkkusuikalepussin. Tosta tulee tän päivän ruoka ja sillä siisti. Ei siitä mitään munakasta tullut, kyllä se oli ennemmin paistos. Aloitin pilkkomalla sipulin ja paprikan ja kuullottelemalla ne pannulla. Sitten kippasin kaikki ainekset sekaisin kulhossa, seos oli tosi paksua. Öljysin piirasvuoan, laitoin seoksen sinne ja uuniin paistumaan. Hiukan jännitti, että mikähän makuelämys sieltä uunista ulos tulee. Ei olis kannattanut, paistos oli oikein kauniin näköinen ja todella hyvän makuinen. Niinpä uskaltauduin laittamaan reseptin tänne kuvineen. Aivan älyttömän helppo- ja nopeatekoinen maukas paistos kiireiseen arkeen!
















1 sipuli
1 punainen paprika
tilkka öljyä
5 munaa
200 g raejuustoa
vähän suolaa
mustapippuria myllystä
vajaa 2 dl juustoraastetta
tilkka vettä

Pilko sipuli ja paprika. Kuullota ne pannulla öljytilkassa. Laita kulhoon munat, raejuusto, kinkkusuikaleet, mausteet, juustoraaste ja vesi. Sekoita hyvin ja laita seos öljyttyyn uunin kestävään laakeaan vuokaan. Paista puolisen tuntia 200 asteisessa uunissa. Tarjoa vihersalaatin kanssa.


7 kommenttia:

  1. Kiitos oivalluksesta Kanapeet, nam!

    VastaaPoista
  2. Nam nam! Helpot kananmunaherkut on kyllä ihan parhaita! :)
    Ja tsempit vielä tämän illan peliin, sinne katsomon puolelle! Meidän isäntäkin sanoi että olisi kiva lähteä katsomaan peliä, mutta taidetaan nyt joutua kaikilta kiireiltä skippaamaan. Mutta pitää tulospalvelusta seurata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä meillä tullaan jatkossakin syömään, kun pitää saada ruoka pikaisesti tehtyä! Tuo illan peli on saanut kyllä perhosia mahan pohjaan, kiitos kannustuksesta!

      Poista
  3. Aijaijai! Nyt osui meidän perheen miesten makuhermoihin tämä resepti. Huomisaamun herkku tulee tästä ja sitä sinun ihanaa cantaloupe-rypälesalaattiasi mukaan. Tein salaattia pääsiäiseksi ja pidimme siitä kovasti. Puhumattakaan siitä lime-juustokakusta, jonka kanssa tällä laihdutuskuurilaisella oli itsehillintäongelmia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on siitä kiva paistos, että käypi yhtä hyvin aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi kuin iltapalaksikin! Meillä tykätään myös siitä rypälesalaatista ja tuota lime-juustokakkua en ole vielä uskaltanut kotiin tehdä. Kaveriltani jäi siitä kakusta puolet naistenillan jälkeen, hän oli pistellyt suihinsa sen toisen puolikkaan seuraavana päivänä miehensä kanssa (huh, huh)!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tuli itsellekin tämä helppo resepti juuri tänään kaupassa mieleeni ja ostin pussin salamisuikaleita ja vihersalaattiainekset, joten huomenna tätä taas syödään meillä!

      Poista