keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Paprikadippi

Kärppien ja Tapparan taistelua ei voinut tänään katsella ilman pientä huikopalaa. Pilkoin vähän porkkanoita ja tein niille jugurttidipin. Ei sitä pitänyt kyllä blogata, mutta se dippi oli TÖRKEÄN hyvää. Eipä siinä sitten muuta, kun pienet kuvaussessiot kesken pelin Isännän odotellessa vesi kielellä. Sitä dippiä olisi voinut lusikoida ihan ilman kasviksiakin. Muutamalla aineksella ihan loistavan makuinen kauniin värinen kastike, kannattaa kokeilla. Tätä voisi tehdä kermaviiliinkin, luulen että toimii myös siinä.








2 kpl grillattuja paprikoita (Lidlin Freshona Grilled Red Peppers lasipurkissa)
2 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi puristettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
(tilkka oliiviöljyä)

Valuta hieman paprikoita, laita ne kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kulhoon jugurtti, valkosipulin kynsi ja mausteet. Lorauta halutessasi sekaan tilkka oliiviöljyä. Sekoita ja tarjoa heti esim. juures- tai kasvistikkujen dippinä.


7 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa todella herkulliselta! Täytyykin muistaa huomenna poiketa Lidliin ja ostaa noita paprikoita. Mielummin teen itse dipin kun ostan niitä valmiita lisäainepommeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan vahinko, että tein tämän dipin ja kiva yllätys, että se oli niin hirmuisen hyvää. Sitten kun olet kokeillut sitä, niin kerro mulle käviskö se esim. hyydytettyyn kasviskakkuun? Tekisi mieleni koittaa...

      Poista
    2. Nyt tarttui Lidlistä mukaan noita paprikoita ja tein tän sun dippiohjeen pohjalta broileri-pastasalaatin, *slurps* Tuli ihan erinomaisen hyvää!! Kiitos ohjeesta!! :)

      Poista
    3. Tuo hyydytetty voileipäkakku tarttis joskus kokeilla tällä pohjalla, tulisi kauniin värinen! :)

      Poista
    4. Ja varmasti myös hyvän makuinen!! Uskon että tätä kastiketta tulee hyväksikäytettyä erinäisiinkin tekeleisiin jatkossa! :)

      Poista
  2. Pitäskö tän olla ihan vetistä? Mää meinaan koklasin tänään niin tuli ihan lirua? Sit lisäsin juguun 2dl kermaviiliä, ku ei ollu enää turkkilaista jugua. Silti oli ihan vetistä, eikä sellasta mihin oon tottunu dippaan. ostinkohan vääriä paprikoita? laitakko mun sivuille viestin niin huomaan kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein sitä just erätauolla, kun katottiin jäkiksen loppuottelua. Ei ole vetistä, vaan pikemminkin paksua, siihen on tosi hyvä dipata. Otin yksitellen paprikat lasipurkista, valutin niitä kädessäsi "suuaukko" alaspäin hiukan. Laitoin ne kulhoon, soseutin sauvasekoittimella, puristin valkosipulin kynnen joukkoon. 2 dl turkkilaista jugurttia, ripaus suolaa ja mustapippuria. Lusikalla sekoitus ja siirto dippikulhoon. Näin mä sain ihanan paksua dippiä tehtyä. Paprikapurkki oli Lidlin Freshona.

      Poista