lauantai 5. huhtikuuta 2014

Täytekakku ruusupursotuksella

Mun sisko perheineen tuli käymään pikavisiitillä mummolassa. Me kahviteltiin siellä sisareni, äitini ja siskon Oliver-pojan synttäreitä. Lupasin viedä kakun mukanani. Pohjan tein takuuvarmalla, täältä blogista löytyvällä reseptillä, 5 munan kakku oli meille sopiva (tai niin mä luulin, äiti kahvitti vielä parit vieraat siitä kakusta!). Täytteen löysin Kinuskikissan sivuilta, lisäsin siihen vielä valkosuklaata. Päälle päädyin kokeilemaan ruusupursotusta ja Ideaparkista ostamaani syötävää sprayta vielä pursotusten päälle. Lopputulos oli maultaan erittäin onnistunut, mutta toi pursottelu vaatii vielä harjottelua.














5 munan kakkupohja, resepti löytyy täältä
Kostutus:
vettä, sitruunamehua ja sokeria
Täyte kahteen väliin:
lemon curd-tahnaa (esim. Mackays)
500 g mansikoita
4 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
4 rkl sokeria
(vajaa) 1 dl vaniljakreemijauhetta
130 g valkosuklaata
Päälle:
8 dl flora vispiä tai vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
(vähän sokeria)


Tee kakkupohja ohjeen mukaan, jäähdytä se ja laita ainakin yön yli muovipussissa jääkaappiin. Leikkaa kakku kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Hienonna mansikoita vähän haarukalla, saa jäädä sattumiakin joukkoon. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sulata suklaa. Yhdistä kermavaahtoon vatkaimen ykkösteholla vatkaten mansikat, rahka, sokeri, vaniljakreemijauhe ja sulatettu suklaa. Kostuta alin kerros ja sivele päälle ohut kerros lemon curd-tahnaa. Levitä päälle puolet täytteestä, kakkukerros, kostutus, lemon curdia, toinen puoli täytteestä, ylin kakkukerros ja kostuta vielä sekin. Kiedo kelmua kakun ympärille, taita kelmun reunat kakun päälle ja laita kevyt paino ylimmäiseksi. Anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe ja halutessasi sokeri joukkoon. Pursota haluamallasi tavalla. Kuvien ruusupursotuksiin tarvitset 6-sakaraisen tähtityllan.



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mä haluaisin vielä osata laittaa nuo ruusut niin, ettei sinne jäisi noin paljon koloja, jouduin vähän paikkailemaan, muttei sitä paljon huomaa! Täytyy vielä harjoitella...

      Poista
  2. Kaunis kakku ja ihanat nuo täytteet! Täytyy ehkä kokeilla kans kesällä laittaa mansikkakakun väliin myös lemon curdia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii kyllä kakun kuin kakun väliin ohuena kerroksena jonkun moussen kanssa.

      Poista