maanantai 28. huhtikuuta 2014

Täytetyt kirsikkatomaatit

Nämä hieman työläät, mutta hirmuisen hyvät pienen pienet tomaatit olivat yksi niistä sormisyötävistä, joita tarjottiin viime lauantaina Korukeitaan teemapäivillä. Olen näitä tomaatteja joskus ennenkin täyttänyt, mutten muistanut kuinka tiukassa se sisus niissä tomaateissa on. Mulla on yksi pikkuruinen lusikka, jota käytän vain tähän tarkoitukseen. Otti niin koville, että se on nyt kahdessa osassa! Fetamoussen olen joskus napannut Turun Sanomien ruokasivulta. Se on ihan älyttömän hyvää, sopii myös ihan sellaisenaan levitteeksi tai vaikka keiton päälle. Ihan valtavan isolle porukalle ei kannata mun mielestäni alkaa täyttämään, mutta sellaisen rasiallisen tai pari voi duunailla. Täytyy sanoa, että tuolla moussella kirsikkatomaatit ovat ihan sormisyötävien aatelia! Ps. tuollaisia ihania lautasia, jossa tomaatit olivat tarjolla, on Korukeitaalla myynnissä.








n. 28 kirsikkatomaattia
1/2 annosta fetamoussea


Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra pienellä lusikalla sisus pois huolellisesti, että kaikki nesteet tulevat myös pois. Laita pikkulusikalla fetamoussea täytteeksi. Voit halutessasi koristella tomaatit vaikka oreganon lehdillä tai mustapippurirouheella. Anna täytettyjen tomaattien tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.


6 kommenttia:

  1. Otsikon nähdessä kävikin mielessä, että tuossa on ollut hommaa. Mutta kuulostaa kieltämättä hyvältä! Tuota fetamoussea voisin tehdä tytölle joskus. Luulen, että kiljuisi riemusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mousse on tosi herkullista ja jos niitä tomaatteja haluaa joskus askarella, paras väline voisi olla tarpeeksi pieni pallorauta, jos sitä ei ole, mokkakahvilusikka voisi olla seuraava väline.

      Poista
  2. Näitä pitää kokeilla vappuna yhdessä jonkun grillipihvin kera. Olen tehnyt usein täytettyjä paprikoita, mutta nyt kyllä kokeilen näitä. Onnistuisikohan kovertaminen pienellä melonipallokaivertimella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oma pallorauta on liian suuri, kokeile onko se riittävän pieni. Anulle jo vastasinkin, että seuraava väline voisi olla mokkakahvilusikka.

      Poista
  3. Aivan ihania näistä tuli! Löysin mielestäni helpon keinon kaivaa pikkuruisesta tomaatista sisukset ulos: leikkasin hatun pois kantapuolelta, pyöräytin kerran metallisella omenaporalla sivustat irti ja kapeasuisella hopealusikalla autoin sisustan pois. Onnistui hyvin, vaikka tomaatit olivat pieniä ja pehmeitäkin, vain yksi hajosi käsiin. Kiitos kivasta ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota tomaattien kovertamiskikkaa täytyy itsekin ensi kerralla kokeilla, koska luulen että tätä sormisyötävää tulee aina silloin tällöin tehtyä. Kiitos, kun kerroit vinkkisi!

      Poista