keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Suklaajuustokakku

Viime viikonlopun vieraisiin kuului yksi "suklaaholisti", joten oli aivan selvää, että kahvipöydässä nautittaisiin joitain suklaaherkkua. Tämän suklaajuustokakun idean sain Tigen keittiöstä, olen kyllä tehnyt omaan versiooni aika paljon muutoksia. Pohjasta tein ohuemman ja suklaata on puolet vähemmän. Flora vanillakin vaihtui Flora vispiin. Tämä on oikein maistuva kakku, vaikka on tummasta suklaasta tehty, maku on jotenkin ihanan ilmava ja pohja on aivan erityisen herkullinen.






Pohja:
1 pkt (175g) dominokeksejä (jätä yksi keksi koristeluun)
1/4 pkt (5 kpl) diggestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
Täyte:
2 1/2 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 (reilu) rkl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
3 -4 liivatelehteä
tilkka vettä
Koristeluun:
1 dominokeksi (ilman täytettä) murskattuna
kaakaoströsseleitä

Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Pingota leivinpaperi 22 -24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjan ja reunavanteen väliin. Reunat voi sivellä neutraalilla ruokaöljyllä ja tomusokeroida. Kakku irtoaa paremmin vuoasta hyydyttyään. Taputtele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se kylmään kohmettumaan siksi aikaa, kun teet täytteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, vaniljasokeri, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Kiehauta vesi  ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Sekoita neste ohuena nauhana täytteeseen. Levitä seos pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä ainakin 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Oletko muuten törmännyt tähän ruokablogilistaukseen: http://top100ruokablogit.com/ Kanapeet keikkuu jo melkein sadan kuumimman blogin joukossa, vaikka ikää blogilla ei ole vielä nimeksikään! Ahkera päivittäminen kantaa hedelmää. :)

    VastaaPoista
  2. Olen käynyt listaa katsomassa, siellä on kiva katsella, mitä hienoa toiset bloggaajat ovat loihtineet ja käydä kurkkimassa reseptejä. Mun blogi on tosiaan niin "nuori" vielä, että pitää olla ahkera pysyäkseen kiinnostavana. Tänään töissä mainitsin eräälle asiakkaalleni blogistani ja hän sanoi tietävänsä Kanapeet-blogin ja tuumasi, että kiva jutella livenä. Tämä bloggaaminen on niin mukava harrastus, että lupaan edelleenkin päivitellä ahkerasti ja täytyy toivoa, että postaukseni kiinnostavat ihmisiä! ♥♥♥

    VastaaPoista