sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Intialainen kurkkulassi

Jatketaan tällä hyväksi havaitulla kurkkulinjalla, eli juomaa kurkusta. Lassi on intialainen makea tai suolainen jugurttipohjainen juoma. Tunnetuin lasseista on mangolassi. Tämän kurkkulassin ohjeen löysin täältä. Ihana juoma intialaisen ruuan kanssa juotavaksi. Tämä sopisi mun mielestäni myös välipalaksi. Mä käytin Lidlin 500 g:n Low Fat Jugurttia, se on niin notkeaa, ettei jäämurskaa tai vettä tarvittu ohentamiseen. Laitoin molempia sekä mintun että basilikan lehtiä, joku 8 -10 lehteä/yrtti. Mulle jäi sitä lassia sen verran, että meinaan huomenna aamulla nauttia sen aamupalaksi.






4:lle hengelle
1 kurkku
5 dl maustamatonta jugurttia
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
ripaus suolaa
mintun ja/tai basilikan lehtiä
jäämurskaa tai kylmää vettä 

Paloittele kurkku ja hienonna se tehosekoittimessa. Kurkun voi myös raastaa ja ottaa nesteen talteen. Lisää jugurtti, juustokumina ja suola. Sekoita hyvin. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreilla yrteillä. Laimenna ja viilennä jäämurskalla tai kylmällä vedellä sopivaksi juoda. Jaa laseihin ja tarjoa heti. Juoman kuuluu olla vaahtoisaa ja kuplivaa. Juomaan saa terävyyttä, kun maustaa sen tuoreella hienonnetulla inkiväärillä tai chilillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti