maanantai 22. heinäkuuta 2013

Italiasta laatuelintarvikkeita kotiovelle rahtikuluitta!

Jokin aika sitten surffailin netissä ja törmäsin sattumalta italialaiseen nettikauppaan, jonne oli koottu laatutuotteita kaikkialta Italiasta. Ruokaa ja alkoholia siis. Sieltä toimitetaan tavaraa ympäri Eurooppaa ja muuallekin maailmalle. Sivuston ylälaidassa oli teksti, jonka mukaan alle 30 kg:n tavarat, joiden arvo oli yli 120 euroa, toimitettaisiin rahtikuluitta. Sivuston saa myös suomenkieliseksi. Todella mielenkiintoisen näköisiä tuotteita, olin siis tehnyt päätökseni. Mullle tuli pakottava tarve tehdä sieltä tilaus. Tuo kotiovelle tuominen sopii maalaiselle kuin nyrkki silmään! Maksu tapahtui Paypalin kautta. Tutkin sivustoa ja sinne esitettyjä kysymyksiä, kaikki näytti olevan ok, nettikauppa näytti luotettavalta. En ole ennen maksanut ulkomaille mitään Paypalin kautta, se toimi niin, että sinne kirjauduttiin omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla, joka kannattaa oikeasti pistää mieleen, on kuulemma hankalaa, jos sen unohtaa. Sinne annettiin luottokortin tiedot, joten mitään maksusuorituksia ei Paypal-tilille tarvinnut tehdä, vaan Paypal-yhtiö veloitti maksun suoraan luottokortilta siirtäen ne myyjän Paypal-tilille.

Sitten jokunen sana niistä ihanista tuotteista. Sivustolta löytyy osio tyypillisiä italialaisia tuotteita, jonka alta löytyy jos jonkin moista elintarviketta, esim. kaikenlaisia ihania pikkelsejä, hilloja ja pestoja lasipurkkeihin säilöttyinä. Tryffelituotteita oli myös monenlaisia, samoin balsamiviinietikoita ja vaikka mitä. Viineille, pastoille ja oliiviöljylle on kokonaan oma osionsa, kuten tomaattipohjaisille tuotteille, kinkuille ja leikkeleille sekä juustoille. Kylmäkuljetusta tarvitsevia tuotteita, kuten kinkkuja, leikkeleitä ja pehmeitä juustoja ei  toimiteta rahtivapaasti, niitten rahti maksaa, koska ne pitää toimittaa pikarahtina 48 tunnin kuluessa. Kovat juustot toimitetaan normaalirahdissa, joten niitä voi tilata tuohon "ilmaistoimitukseen". Muistaakseni tein tilauksen torstaina, tavarat saapuivat kotipihallemme seuraavana torstaina! Todennäköisesti jos tilaa maanantaina, tavarat saapuvat kotiin loppuviikolla.

Mulla teki tämän ensimmäisen tilauksen loppusumma 169,22 euroa, oma osuuteni tästä vajaa 140 euroa, muutama tuote meni mun pomolle. Sieltä firmasta informoitiin, kun tavarat oli pakattu laivaan, eli maanantaina. Pyydettiin vastaamaan siihen sähköpostiin, jos olisi toimituksen kanssa jotain ongelmia, kun se saapuisi perille. Sähköpostissa sanottiin, että tuotteet on pakattu erityisen huolellisesti. Sitten tuli vielä yksi sähköposti jossa oli kaikki rahtitiedot laivauksesta. Kun tavarat saapuivat KOTIOVELLE, ne olivat TODELLA huolellisesti pakattuja! Ei siis mitään ongelmia missään kohdassa. Jos ne tavarat haluaa rahtivapaasti, se tilausjärjestelmä laskee sitä painoa koko ajan ja jos menee yli 30 kilon, nappaa vaan yksi tuote pois tilauksesta!

Mä tilasin esim. kaikenlaisia durumpastoja (pitkät päiväykset), riisejä, oliiviöljyä, tryffeliöljyä, pecorino- ja parmessanjuustoja, kuohuviiniä, marsalaviiniä, Gallianoa, sitruunoita, pestoja, jotain ihania säilykkeitä. Yhteensä 29 sorttia! Hinnat näyttivät ihan asiallisilta, kaikki 500 g pastat esim. 2,62 -3,50 euroa ja Galliano 500 ml 14,30 euroa. Eikä muuten sitten ollut mun viimeinen tilaus tosta paikasta!

Laittakaa linkkiä tähän sivuun, jos joku on kiinnostunut italialaisista laatuelintarvikkeista kotiovelle kuljetettuna! Multa voi kysyä lisää, jos en ole kaikkea huomannut tähän kirjata.

Lisään tähän vielä kuvan erittäin edullisesta (9,60 €) ja hyvästä magnum-kokoisesta Astoria Lounge kuohuviinista jota nautittiin Kirkkonummen vierailulla. Tämä oli kaikkien mieleen; kuiva, mielestäni maultaan melkein puolikuiva. Totesimme, että olisimme voineet hyvin käyttää sitä ruokajuomanakin, mutta seurustelujuomana se meillä oli. En löytänyt sitä ainakaan Alkon valikoimasta, Tampereen Viinitukku myy ravintoloille piccolo-kokoa. Kävimpä sitten viinin tuottajaakin hieman tiirailemassa. Viljelmät ovat Venetossa, koillis-Italiassa. Vähän maantiedettä mukaan; Venetsia on Veneton pääkaupunki, tällä tiedolla alue löytyy helposti Italian kartalta. Näytti olevan palkittu ja arvostettu viinin tuottaja tuo Astoria. Viinitukun sivuilla sanottiin, että Astorian viinejä löytyy Italiassa kaikista hienoimmista ravintoloista ja viinibaareista. Tässä vielä linkki tuottajan sivuille.
5 kommenttia:

 1. Kiitos tästä vinkistä, kiinnostuin heti ajatuksesta tilata kuivapastaa ja erilaisia papuja!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että olet kiinnostunut! Vinkiksi vielä, että jos tilaukseen tulee useampia tuotenimikkeitä, kannattaa tuotteiden mukana tulevavat toimitettujen tuotteiden paperit säilyttää. Niihin voi merkata kommentteja sitä mukaa kun esim. pastoja käyttää. Helpompi sitten tehdä se mahdollinen seuraava tilaus.

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Lähetin sulle sähkäriä kanapeet2 osotteeseen :)
  T.Maria

  VastaaPoista
 4. Kävin aloittelemassa tilauksen tekoa, mutta taidan haluta liian halpoja, mutta painavia tuotteita, ettei 120 euroa meinaa tulla kasaan, mutta kilot paukkuvat :D Tilaisin enimmäkseen pastaa ja jauhoja, mutta niillä ei tuo rahasumma kerry kovin nopsasti ;) Täytyy säätää.

  VastaaPoista
 5. Olisko sulla ketään tuttua, joka haluasi tilata sun tilauksen yhteydessä esim. viiniä, balsamicoa, juustoa tai jotain muuta arvokkaampaa, ne nostavat äkkiä tilauksen hintaa (jos maltat luopua muutamasta kilosta!♥). Keittelin muuten ensimmäisen pastani, pakko saada samaa pastaa lisää...

  VastaaPoista