torstai 18. heinäkuuta 2013

Juustotäytekeksit

Edelleen eilisiä tarjoiluja postailen. Mitäpä tässä muutakaan sateiseina kesälomapäivänä. Nämä juustokeksit ovat mielenkiintoisia juhlapöydän tarjottavia. Ulkonäöstä tulee vähän makeat herrasmiehenleivät mieleen. Tällä kertaa laitoin päälle paprikajauhetta jo ennen paistoa, se ei kyllä toimi, paprikajauhe vähän kärähtää uunissa. Olen tehnyt näitä aiemmin niin, että olen laittanut unikonsiemeniä päälle ennen uuniin laittamista, se toimii hvyin. Olen myös tehnyt niin, etten laita päälle mitään, ovat tosi juhlavan näköisiä niinkin tehtynä. Tämän reseptin olen joskus netistä bongannut, mutta superkokki-sivut ei näytä enää olevan toiminnassa. Sieltä löytyy vain joku cd-rom, jonka voi tilata, en tiedä onko samasta paikasta kysymys. Suosittelen näitä juhlapöytään!

n.36 kpl täytettyjä keksejä
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl punaleimaemmentalia hienona raasteena
1/4 tl suolaa
Päälle:
unikonsiemeniä ennen uuniin laittoa, paprikajauhetta vasta jäähtyneille kekseille tai ei mitään
Täyte:
1 -2 prk tuorejuustoa (Creme Bonjour Kreikkalainen valkosipuli 100 g)

Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota levystä pyöreällä n. 4 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla kakkuja. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä jäähtyneet keksit tuorejuustolla ja ripottele paprikajauhetta päälle. Täyttö varovasti, sillä keksit hajoavat helposti. Nämä voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja täyttää vähän ennen tarjoilua, etteivät pehmiä.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti