sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kurkkubooli


Oltiin eilen kavereiden luona viettämässä mukavaa kesäiltaa satavuotissaunan merkeissä (niin siinä kutsussa luki). Meitä oli 16 hengen porukka 40 -60-vuotiaita enemmän tai vähemmän lapsekkaita tyyppejä. Joukossa oli niin monta (entistä) urheilijaa, joten kilpailuiksihan se sitten meni. Lajeina mm. mölkyn heitto, jalkapallon tarkkuuspotku ostoskorin kokoiseen maaliin ja amerikkalaisen jalkapallon heitto saaviin. Tämä kaikki tietysti sekaparein suoritettuna. Tosi hauskoja kisoja ne olivat kaikki. Saimme nauttia kauniissa kesäsäässä ihanassa miljöössä järven rannalla ulkona mökin emännän ja isännän loihtimia ihania herkkuja. SUURET KIITOKSET HEILLE! Laitan tänne blogiin myöhemmin joidenkin herkkujen reseptejä, jos emäntä vain raottaa salaisia reseptiarkistojaan. 

Tämän kerta kaikkisen maistuvan boolin ohjeen onnistuin yllätyshyökkäyksellä saamaan heti haltuuni ja salamana kuvasin sen kännykällä. Kuvasin myös boolin, joka ei siis tällä kertaa ole itse valmistamani, vaan sen teki hyvä ystävämme Peku, mökin isäntä. Tuore kurkku toimii erinomaisesti boolissa, maku on hyvä. Tuon mintun tilalle voisi kokeilla myös esim. limeä. Booli on mukavan laimea, joten se sopii erinomaisesti pitkäänkin jatkuviin illanviettoihin. Resepti on peräisin vanhasta K-Supermarketin Kesäherkut-julkaisusta. 

Kurkkubooli
1 kurkku
1 l kivennäisvettä
1 l sitruunalimonadia
1 pullo kuivaa valkoviiniä
2 dl maustamatonta viinaa
tuoretta minttua (tai limeä)
paljon jäitä

Leikkaa kurkku pitkittäin juustohöylällä suikaleiksi. Sekoita boolin aineet keskenään.


Paikka oli niin idyllinen, että laitan vielä muutaman kuvan sieltä tähän mukaan:

2 kommenttia:

  1. Ehtoota! Joka paikkaan sitä tiensä löytää - Pekun kunniaksi pitää merkkikin jättää. ;) Mukava ruokablogi sinulla, otin osoitteen talteen.

    VastaaPoista
  2. Hei Anna-Mari,
    Sieltä mökiltä jäi pysyvä jälki tähän blogiin; noissa kaikissa kuvissa näkyy savusaunan seinää...Kiva kun blogi kiinnostaa, jatkan kokkailuja! Aurinkoista kesän jatkoa sulle! T. Kanapeet

    VastaaPoista