sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Vihersalaatti pizzan kaveriksi

Ennen pizzan tekoa piti miettiä joku vihersalaatti sille kaveriksi, ei kuitenkaan ihan pizzerioitten perussalaattia. Päädyin siis ostamaan kivan salaattimixin, kahta eri väristä salaattia samassa purkissa, siitä saisi heti hyvän salaattipohjan. Sitten vaan jotain yksinkertaista joukkoon ja joku kastike. Tomaattia, punaisia viinirypäleitä ja herneenversoja. Selailin kastikereseptejäni ja silmiini sattui Kokin vapaapäivästä joskus aikoja sitten ylös kirjoittamani kastikeohje, sitä siis joukkoon, ettei menisi liian italialaiseksi koko touhu. Kastikeesta tuli jännän tummaa, sopi hyvin tuohon tummanpunertavan sävyiseen salaattin. Tuo kastikemäärä riittää kahteen salaattiin, käytä puolet ja laita loput jääkaappiin odottamaan seuraavaa salaattia (tai tee vain puoli annosta).






2:lle hengelle
1/2 ruukkua salaattimixiä
2 tomaattia
punaisia viinirypäleitä
1 ruukku herneenversoja
Vinaigrette Chuck Hughesin tapaan:
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl dijon-sinappia
reilu 1 dl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä

Revi salaatti laakeaan tarjoiluastiaan. Lohko ja lisää tomaatit. Puolita viinirypäleet ja lisää ne. Revi herneenversot joukkoon, jätä kuitenkin pari kolme pitkää versoa koristeeksi. Kastiketta varten laita muut aineet paitsi öljy kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen (sekoitin sähkövatkaimella). Lisää kastike salaatin joukkoon. Sekoita käsin. Koristele herneenversoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti