tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kinkku-herkkusieni-paprikapizza

Tämä pizza syötiin jo edellispäivänä, sitä edellisen päivän pizzasta jäi tomaattikastiketta vielä toiseen pizzaan. Vanhempi poika soitteli tulevansa grillaamaan tyttöystävänsä kanssa, grilliruoka vaihtui lennossa pizzaan! Pizzajauhopaketin kyljestä kokeilin jo pohjan ohjetta, se havaittiin oikein hyväksi. Halusin kuitenkin kokeilla vähän eri reseptiä. Leila Lindholmin kirjassa Vielä yksi pala! peruspizzaohje näytti mielenkiintoiselta, siltä pohjalta lähdin liikkeelle, mutta ei tämä resepti suoraan siitä kirjasta ole. Tälläkin tyylillä tuli oikein hyvä, hyväsitkoinen pizzapohja. Pakko taas laittaa kinkkua päälle, ne (isot) lapset tykkää siitä! 





Taikina, 2 -3 pizzaa:
1/3 pala tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl sokeria
vajaa 1 tl merisuolaa myllystä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 dl durumvehnäjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja
Täyte yhteen pizzaan:
puoli annosta tomaattikastiketta, ohje löytyy täältä
1 (isompi) prk herkkusieniviipaleita
1 punainen suippopaprika ohuina siivuina
runsaasti juustoraastetta (emmental-mozzarella-, pizzajuusto-...)

Liuota hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Vaivaa lopuksi jauhot taikinaan. Tee taikina joko yleiskoneella tai käsin. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan tai kelmun alla noin tunnin ajan. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Vaivaa taikinanpalaa vielä hetki. Kauli, taputtele tai pyörittele käsissäsi taikina ohueksi pizzapohjaksi. Siirrä pizzalapion tai leivinpaperin päälle ja täytä. Tee pizzataikinan kohotessa kastike. Laita ensin kastiketta pohjalle, sitten kinkkusuikaleet, herkkusieniviipaleet ja paprika. Runsaasti juustoraastetta päälle. Paista 260 asteessa joko esilämmitetyn pizzakivellä tai uunipellillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti