lauantai 27. heinäkuuta 2013

Sitruunainen vuohenjuustopasta

Ensimmäinen Italiasta ostettu pastapaketti on nyt sitten korkattu! Tähän pastaan tulee merkintä, että ostetaan toistekin, muutama paketti kerralla. Mulla oli vielä niitä sitruunoitakin jäljellä sieltä samaisista Italian ostoksista, siltä pohjalta lähdettiin liikkeelle. Jääkaapissa näkyi olevan paketti vuohenjuustoa, se sopisi myös mukaan. Multa löytyi Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä napattu ohje, johon nuo kaikki aineet kävisivät, mutta reseptissä olleet pinjansiemenet olivat loppu. Pastaa oli saatava ja kauppaan en jaksanut/ehtinyt lähteä. Meinasin ekaksi jättää ne kokonaan pois, mutta sitten päätin korvata ne mantelirouheella. Huiskaisin mantelirouheet pastan päälle, kun huomasin, että juusto puuttuu, väärä järjestys siis, mutta sama maku. Tuli tehtyä ja syötyä tuo pasta melkoisessa kiireessä, kun piti lähteä vanhemman pojan jalkapallo-otteluun. Siellä kävi oikein hyvin, Pallo-Iirot peittosi FC Hämeenlinnan suurinumeroisesti 7 -2, ja se poika teki maalinkin. Raumalla oli ihmisiä paljon liikkeellä, kaunis ilma ja Mustan Pitsin Yö. Sinnehän mekin sitten jäimme menoa ihmettelemään vielä joksikin ajaksi. Loput pastat katosivat nälkäisiin suihin, kun kotiuduimme tämän vuorokaiden puolella. Oikein maukasta pastaa ja tuossa DeCarolis-festonipastassa kivat kierteet!




4:lle hengelle
350 g kuviopastaa 
1 dl hienonnettua persiljaa
1 sitruuna
2 -3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl Creme Bonjour pippuriruokakermaa
suolaa
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl mantelirouhetta

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Samaan aikaan hienonna persilja, pese ja raasta sitruunankuori  ja purista mehu. Pilko valkosipuli ja paahda mantelirouhe kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeaksi. Sekoita koko ajan puulastalla, palavat helposti. Siirrä lautaselle jäähtymään. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää kerma ja anna sen lämmetä. Sitten lisää persilja, sitruuna ja tarvittaessa suola. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Murustele juusto käsin pastan päälle. Viimeistele pasta ripottelemalla mantelirouhe päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti