tiistai 9. heinäkuuta 2013

Suklaamuffinit mascarponekuorrutuksella

Tässä on vielä viikonlopun kahvihetken satoa. Olen tehnyt tällä ohjeella suklaamuffineja monta kertaa. Onnistuvat taatusti ja ovat tosi hyviä. Tätä kuorrutusta kokeilin nyt ensimmäistä kertaa, näissä kuvissa se on aika "tönkköä", mutta kun niitä muffineita jäi kokeilin samaa kuorrutusta uudelleen ruokakermalla notkistettuna, se toimi huomattavasti paremmin. Kuorrutteen maku on kyllä tosi hyvä, kannattaa kokeilla! Ohjeen olen joskus napannut vissiin jostain sanomalehdestä, kuorrutuksesta en tiedä onko joku joskus sitä tuollaisena tehnyt.

24 pienempää tai 12 isompaa muffinia
200 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 200 g tummaa suklaata rouhittuna (olen aina sulattanut suklaan)
2 dl maitoa

Sekoita huoneenlämpöinen pehmennyt voi ja sokeri vatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää sihdin läpi taikinaan. Lisää rouhittu tai sulatettu, vähän jäähdytetty suklaa taikinaa. Lisää viimeisenä maito ja sekoita hyvin. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia isompia muffineja ja pienempiä 15-20 minuuttia. 

Mascarponekuorrutus:
2 dl kuohukermaa
200 g mascarpone-juustoa
3 -4 rkl tomusokeria
ruokakermaa notkistamiseen tarvittaessa
Koristelu:
1 tuore mansikka/muffini
tai haluamallasi tavalla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti