sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Patonkileipäset (mansikkaunelmat)

Halusin tarjota nää patonginpalat paahtamatta, joten nämä ovat sitten vaikka leipäsiä, eivätkä bruschettoja. Ihan hyvin nämä voisi paahtaakin, sillon kannattais tehdä vähän ohuempia siivuja patongista. Makuyhdistelmä on kyllä sellainen, että leipää suuhun ja silmät kiinni! Järkyttävän hyvää! Mun sisko muuten pyysi laittamaan tohon otsikkoon MANSIKKAUNELMAT.


patonkia
Creme Bonjour Kreikkalaista valkosipulilevitettä
tuoreita mansikoita
basilikaa ruukusta

Leikkaa patongista vinoon paksuhkoja siivuja. Voitele siivut runsaalla kerroksella valkosipulilevitettä. Laita päälle basilikan lehti (tai pari lehteä) ja siivuta mansikka päällimmäiseksi. Tarjoa heti.2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen yhdistelmä! Varmasti todellinen mansikkaunelma! Täytyy testata! Oon kovasti säilönyt mansikoita pakkaseen (ja itseeni!!), harmi, että Suomen mansikka-aika menee niin nopeesti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yhdistelmä syntyi ihan vahingossa. Olimme kylässä ja talon isäntä Haki oli kattanut pöytään kaikenlaista naposteltavaa. Laitoin patongin päälle kreikkalaista valkosipulilevitettä ja mansikan päälle kruunuksi. Makuyhdistelmä oli aivan ihana, vaikka ei ihan ensimmäiseksi tule mieleen yhdistää valkosipulia ja mansikkaa!

      Poista