torstai 18. heinäkuuta 2013

Mansikkakakku

Tässä tulee viimeinen postaus edellispäivältä. Ihana mansikkakakku, jonka bongasin Taikakaulimen blogista. Siellä se on sitruunaisena mansikkakakkuna, mutta mulla siitä tuli pelkkä mansikkakakku, kun nuorempi poikani ei ole mikään suuri sitruunafani, niin en uskaltanut muuta kuin kostuttaa kakun sitruunavedellä. Kakku teki hyvin kauppansa, kaikki pitivät siitä. Käytin ensimmäistä kertaa koristeluun kahta eri tyllaa, joten harjoittelua vaaditaan lisää, ei se nyt ihan nappiin mennyt! Mansikoitakin olisin voinut laittaa koko rasiallisen koristeluun, siellä näkyy kakun pintaa ylhäältä päin kuvattuna. Mutta oli se niin hvyää...

Kakkupohja:
4 munaa
sokeria
jauhoja (samanverran sekä vehnäjauhoja että perunajauhoja)
leivinjauhetta n. 1/2 tl munaa kohti
Kostutukseen:
1/2 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
Täyte:
4 dl vispikermaa (laitoin Flora vispiä)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 -1 dl sokeria
1 prk Lemon Curdia (laitoin aprikoosimarmeladia)
1 rasia tuoreita mansikoita
Koristelu:
tuoreita mansikoita
tummaa suklaata
oikea ruusu
Pursotus:
6 dl vispikermaa (laitoin Flora vispiä)
1/4 -3/4 dl sokeria

Ota esille kolme samankokoista lasia. Riko yhteen munat, laita toiseen saman verran sokeria ja kolmanteen saman verran molempia jauhoja ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään hyvin. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos (sihdin läpi) taikinaan kevyesti muutaman kerran pyöräyttäen.  Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun (24 -26 cm halkaisija) vuokaan. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota täytteen kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri. Leikkaa mansikat puoliksi. Kostuta alin kakkupohja sitruunavedellä, levitä marmeladi päälle ja lado lopuksi mansikat päällimmäiseksi. Levitä puolet täytteestä mansikoiden päälle. Nosta keskimmäinen kakku ja toista sama. Lopuksi viimeinen kakkukerros, kostuta se hyvin. Siivuta koristelun mansikat ja lado ne limittäin kehiksi aloittaen ulkokehältä.  Pilko muutama pala suklaata pieneen pakastepussiin ja sulata mikrossa. Tee pussin kulmaan pieni reikä ja vedä rennosti viunaleita mansikoiden yli. Pursota haluamasi pursotukset. Käytin Städterin 14 mm tähtityllaa ja 17 mm koripunostyllaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti