perjantai 27. joulukuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Sain tässä taannoin päähän pinttymän, että joku päivä kun tulen töistä kotiin valmistan punajuuresta ruokaa. Selailin reseptejäni ja surffailin netissä, muttei mikään säväyttänyt ihan suoraan. Suvi-sur-le-vif-blogista löysin punajuurileivän, jossa alkoi olla sellaista ideaa mitä hain. Halusin ne punajuuret nimen omaan pannun kautta, ei uunin. Valmistin punajuuret tuon blogin ohjeen mukaan, ostin ihanan salaattisekoituksen (pieniä rucolan lehtiä, tatsoita ja vähän punamangoldia) pohjaksi punajuurille, niiden päälle vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä paahdettuna. Salaatti on niin hienostunut ja ihanan makuinen, että se sopii kaikista parhaiten annoksina tarjoiltuna joko alkupalaksi tai illanistujaisiin. Meikäläiset siis söi sitä ihan joku tavallinen tiistai töiden jälkeen, makuelämys oli kyllä ihan mieletön! Tähän salaattiin kannattaa ehdottomasti paahtaa ne pinjansiemenet päälle, jollei ole ennen kokeillut, tästä reseptistä on hyvä aloittaa. Pinjansiemenet paahdetaan kuumalla, kuivalla pannulla ja selkäänsä ei niille kannata kääntää tai käy niinkuin mulle, eka pannullinen kärähti ja kippasin sen suoraan roskiin. Se paahtaminen tuo niiden hienon maun esille. Jos ei ole kokeillut ennen vuohenjuustoa ja epäilee, ettei pidä siitä, kannattaa valita President-vuohenjuustoviipaleet, maku on todella mieto, eikä siivuissa ole kuorta. Ainakin meidän paikallisesta K-Market Visosta löytyy kyseinen juusto. Kannattaa kokeilla tätä jumalaista makuelämystä!








4:lle hengelle alkupalaksi:
3 -4 punajuurta
nokare voita
2 rkl hunajaa
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria myllystä
pienilehtistä salaattisekoitusta
kourallinen pinjansiemeniä

Keitä punajuuret kattilassa kypsäksi. Kypsyyttä voit testata kokeilemalla, uppoaako veitsen terä punajuureen. Kuori punajuuret helposti vain vetämällä kuoret sormilla. Lohko juurekset ja laita kuumalle paistinpannulle nokare voita. Siirrä punajuuret pannulle ja paista niihin pinta. Sekoita vain pari kertaa paistamisen aikana, jotta pinnat ruskistuvat. Vähennä lämpöä ja mausta hunajalla, viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Anna punajuurten maustua viitisen minuuttia ja tarjoa heti salaattipediltä. Laita punajuurten päälle pari vuohenjuustokiekkoa ja kuivalla, kuumalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti