lauantai 28. joulukuuta 2013

Porkkana-vuohenjuustolaatikko

Yritän aina joka jouluksi valmistaa jonkin uuden syötävän aaton ruokapöytään. Tänä vuonna päädyin tähän Ruoka-lehdestä löytämääni porkkana-vuohenjuustolaatikkoon, koska mulla näyttää olevan menossa vuohenjuuston sisäänajo meidän huushollissa. Käytin tähän laatikkoon President- vuohenjuustosiivuja, koska ne ovat ihanan miedon makuisia, eikä niissä ole kuorta. Ohrasuurimot vaihdoin riisipuuroon ja mausteita vähän muuttelin. Todella hyvän makuinen laatikko, jota voi tehdä niin kesällä kuin talvellakin, mutta piparkakkumaustetta kannattaa laittaa vain jouluiseen versioon!




pääruokana 8:lle hengelle:
1 kg valmista porkkanasosetta
5 dl valmista riisipuuroa
1/2 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria ja muskottipähkinää
ripaus piparkakkumaustetta jouluiseen versioon
2 munaa
Pinnalle:
1/2 dl korppujauhoja
muutama nokare voita tai margariinia

Laita kulhoon porkkanasose, riisipuuro, siirappi, mausteet ja munat. Murustele käsin joukkoon vuohenjuustosiivut ja sekoita massa hyvin. Kaada se yhteen isompaan (esim. pyöreä halkaisijaltaan 23 cm) tai kahteen pienempään uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhot ja kuvioi pinta pikkulusikan kärjellä. Laita pinnalle muutama voinokare. Kypsennä laatikkoa uunissa 180 asteessa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti