sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Mars-riisimuromakeiset

Löysin tämän helpon ja herkullisen suklaamakeisreseptin Hellapoliisin Kodin juhlakirjasta. Reseptin mukaan karkkeja piti tulla n. 90 kpl, mutta minä sain niitä tulemaan 80 kpl, mikä oli oikein hyvä, sillä mulla oli just se 80 karamellivuokaa, joten nappiin meni. Ihanan makuisia, nopeasti ja helposti valmistuvia kivannäköisiä suklaakarkkeja. Riisimuroja laitoin seokseen 8 dl ja rasvana käytin voita. Reseptissä kehoitetaan laittamaan seos kahta lusikkaa apuna käyttäen karamellivuokiin, mutta mun mielestäni touhu sujui paremmin yhtä pikkulusikkaa ja sormia käyttäen. Pikkulusikalla kökö vuokaan ja syvemmälle painaminen ja muotoilu sormilla. Seos jähmettyy aika nopeasti, mutta se ei haittaa, koska jähmeitä kököjä on jopa parempi asetella vuokiin. Aikomus on tarjota näitä jouluaattoillan kahvipöydässä, mutta ongelmana on se, että mihin piilotan tuon tarjottimen meidän (aikuisilta) pojilta ja ITSELTÄNI, että ne säilyvät sinne aattoiltaan asti! 












80 -90 kpl karamellivuokiin tehtynä tai 30 -40 kpl muffinivuokiin tehtynä:
75 g voita tai margariinia
6 Mars-suklaapatukkaa
7 -9 dl riisimuroja

Laita kattilaan rasva ja Mars-patukat kokonaisina. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun patukat ovat vähän sulaneet, voit painella ne puuhaarukalla rikki. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita seos tasaiseksi. Jaa seos kahta lusikkaa apuna käyttäen karamelli- tai muffinivuokiin. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti