Frikadellit ovat pieniä keitettyjä liha- tai kalapyöryköitä, mun versioni on jauhelihasta tehty. Linnan tähdet- ohjelmassa tarjottiin joskus näitä pyöryköitä. Omaan versiooni lisäsin vielä korppujauhoja ja maitoa. Siinä reseptissä ne paistettiin pannulla, joten ihmettelen reseptin nimeä, eihän ne paistetut ole frikadellejä! Mietin, että mitä sinne keitinliemeen veden lisäksi laittaisi. Jostain löysin seuraavan vinkin; suolaa ja sitruunaviipaleita. Ja sitten ennakkoluulottomasti hommiin! Tuli ihan sikahyviä pyöryköitä, kannattaa kokeilla...Mulla oli illanistujaisissa tarjolla kahdet pienet pyörykät, nämä ja uunissa kypsennetyt cocktailpyörykät Vorschmack, molempien dippinä toimi superhyvä majoneesikastike.
400 g naudan jauhelihaa 10 %
1 muna
1 rkl (Dijon) sinappia
1 sipuli hienonnettuna
1 tl kuivattua chiliä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 rkl korppujauhoa
1 dl maitoa
Keitinliemi:
1 l vettä
1/2 sitruuna viipaloituna
2 rkl suolaa/litra vettä
Freesaa ensin sipulisilppu pannulla öljytilkassa. Sekoita sitten kaikki frikadellien ainekset kulhossa. Anna taikinan maustua 15 -20 minuuttia. Pyörittele pienet lihapullat kostutetuin käsin valmiiksi keoksi lautaselle odottamaan. Kuumenna vesi, sitruunaviipaleet ja suola kiehuvaksi kattilassa. Keitä frikadelleja 3 -5 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pyörykät kattilasta reikäkauhalla ja laita talouspaperille kuivumaan. Jos tarjoat pyörykät illanistujaisissa, niiden dipiksi sopii majoneesikastike, mutta frikadellit sopivat myös aterialle perunamuusin ja kasvisten kanssa tarjottavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti