Tätä levitettä olen tehnyt usein, kun perheellämme on ollut jotain juhlia. Yrttejä vaihtelemalla se maistuu aina vähän erilaiselta ja tästä saa myös helposti tehtyä laktoosittoman version. Kun laittaa osan yrteistä kuivattuna, levite ei näytä liian "vihreältä". Jos tämän notkistaa maidolla tai ruokakermalla, siitä saa mielettömän hyvän dipin. Ripen (meidän firman ihana huippukokki Risto Mikkola) neuvosta lorautin joukkoon vähän oliiviöljyä ja raastoin mukaan hieman sitruunan kuorta. Tällä kertaa tein levitteen uuden merkkivaateliikkeen Ebba & Lorentzin avajaisiin pienten kanapeeleipien päälle pursottaen sen Städterin 14 mm:n tähtityllalla. Leipänä käytin Pågenin valmiiksi siivutettua limppua. Yhdestä siivusta saa stanssilla neljä kuoretonta pyöreää leipästä. Stanssi on muotti, pyöreitä eri kokoisia myydään erikseen ja paketeissa ainakin nettikaupoissa ja kokkipuodeissa, näppärä apuväline keittiöön! Koristeena käytin marinoitua punasipulia. 2 punasipulia viipaleina tai vielä pienempinä paloina, 1/2 dl valkoista balsamicoa, 1 rkl sokeria, 1 tl suolaa, laita maustumaan edellisenä päivänä.
200 g fetaa palana (käytin Apetinaa)
100 g voita pehmeänä
1ltk maitorahkaa
silputtuja yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia, timjamia yms.
(laitoin persiljan tuoreena, basilikan, oreganon ja timjamin kuivattuna)
1 valkosipulin kynsi murskattuna
mustapippuria myllystä
suolaa
tujaus oliiviöljyä
hieman sitruunan kuorta raastettuna
(notkista tarpeen vaatiessa maidolla tai ruokakermalla)
Murenna feta kulhoon käsin tai haarukalla. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita hyvin. Anna makujen tasoittua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Jos purstotat levitteen, anna sen olla tosi kiinteää, mutta jos teet veitsellä levitettävän version, voit notkistaa sitä maidolla tai kermalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti