keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Suklaataatelikakku

Tätä ihanaa kakkua leivon aina jouluksi muutaman kappaleen, yksi jää kotiin ja loput menevät lahjoiksi ystäville. Lahjakakuille leikkaan paksusta pahvista hieman kakkua suuremman ympyrän pohjaksi. Päällystän sen foliolla ja laitan kakkupaperin vielä kakun alle. Sitten kiedon koko komeuden sellofaaniin. Reseptin olen saanut muutamia vuosia sitten eräältä ystävältäni. Tämä on ihan älyttömän helppotekoinen, ensin pilkotut taatelit, sokerit ja omenamehu kiehautetaan kattilassa. Nämä tehosekoittimella soseeksi. Jäähtyneeseen seokseet lisätään loput aineet sinne kattilaan ja se on siinä. Kaikki aineet sekoitan vatkaimella, ykkösteholla ja aina kakku on onnistunut. Teen sen aina tuohon melkein joka huushollista löytyvään perinteiseen kakkuvuokaan, se on juuri sopivan kokoinen. Tämä kakku vain paranee vanhetessaan ja säilyy ihan hyvin parikin viikkoa, jos vain jotekin malttaa olla pistelemättä sitä suuhunsa! Koristelen kakun sihtaamalla tomusokeria päälle, mutta voihan tämän kuorruttaakin halutessaan.








250 g taateleita
3 dl omenatuoremehua
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Paloittele taatelit ja laita ne sokerien ja omenamehun kanssa kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja laita voi joukkoon sulamaan. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen vatkaten, sitten keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi suklaa joukkoon. Paista voidellussa, korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähän aikaa vuoassa ennen kumoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti