Hyviä lihapullareseptejä ei ole koskaan liikaa. Ne ovat takuuvarmaa syötävää kaiken ikäisille, jos on vaikka vieraita tulossa eikä tarkkaan tiedä kaikkien ruokatottumuksia. Mä teen lihapullia usein yksinkertaisesti siksi, että meillä koko perhe fanittaa niitä. Törmäsin näihin keittokinkkua sisältäviin lihapulliin eräässä vanhassa liharuokien keittokirjassa, enkä voinut olla kokeilematta. Nämä saivat meillä heti suuren suosion. Varo laittamasta suolaa liikaa, sillä keittokinkussa on suolaa. Pyörittelin ne suoraan uunipellille, näihin ei tarvitse ottaa paistopintaa pannulla, koska väri on kauniin punertavan ruskea pelkästään uunin kautta. Keittokinkku kannattaa silputtaa niin pieneksi kuin ikinä pystyy, näin rakenne on parempi. Maku on suorastaan loistava, nämä tulivat meille jäädäkseen!
uunipellillinen 40 -46 kpl
400 g naudan jauhelihaa 17 %
300 g keittokinkkua
2 dl ruokakermaa
1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 tl currya
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl sipulijauhetta
Turvota korppujauhoja hetki kermassa. Sekoita taikina huolellisesti ja sen seistä kylmässä hetki. Pyörittele pellille tasakokoisia pullia. Paista uunissa 200 asteessa kypsiksi, n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti