lauantai 16. marraskuuta 2013

Smetanalevite

Hyviä levitereseptejä ei ole koskaan liikaa. Tämä resepti syntyi muutama vuosi sitten vahingossa. Olimme menossa ystävien mökille iltaa viettämään sellaisella konseptilla, että miehet valmistavat ruuat. Meillä oli viemisenä ihanaa kypsää siivutettua naudan paahtopaistia, keksin sille täytteen, joka maistuisi kaikille. Isäntä sitten teki täytteen neuvojeni mukaan, laittoi paistisiivuille ja rullasi ne kauniiksi keoksi tarjoiluastiaan valmiiksi ennen mökille lähtöä. Minä tietysti kirjoitin reseptin talteen.  Niitä rullia on meillä tehty usein. Olen myös silputtanut joukkoon kylmäsavulohta (n. 150 g riittää) ja laittanut sen saaristolaisleipien päälle, näin se muuttui lohi-smetanalevitteeksi. Nyt tarjosin sen ensimmäistä kertaa muna-smetanalevitteenä Pälkäneen ruislimppusiivujen päällä. Kanttasin leipäsiivut vain aavistuksen kaarevasta yläreunasta ja leikkasin ne kahteen osaan. Leipäsiä tarjottiin uuden merkkivaateliikkeen Ebba & Lorentzin avajaisissa. Hyvin tuntuivat tekevän kauppansa. Tämän levitteen/täytteen juju on tuo vatkattu smetana. Levite ihan sulaa suuhun. Voisin kuvitella, että tämä sopisi tosi hyvin myös uuniperunan täytteeksi, joko lohen kera tai ilman! Tätä ei mielestäni kannata pursottaa leipien päälle, se on siihen liian löysää. 






2 prk smetanaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (käytin 180 g Pirkka)
3 munaa keitettynä
1/2 -1 puntti ruohosipulia (muista jättää vähän koristeeksi)
suolaa

Vatkaa smetana kuohkeaksi vatkaimella. Hienonna munat ja silppua ruohosipuli pieneksi silpuksi joko leikkuulaudalla terävällä veitsellä tai saksimalla suoraan vatkatun smetanan joukkoon. Yhdistä kaikki aineet. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Jos laitat joukkoon kylmäsavulohta, n. 150 g siivupaketti riittää, silppua lohi ihan pieniksi paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti