Olen tehnyt tätä majoneesikastiketta jo vuosia, enkä enää muista mistä ohje on peräisin, saattaa olla Valiolta. Tämä on kerta kaikkiaan hyvää ja todella muuntautumiskykyinen. Tein sen tällä kertaa kermaviilistä pienten lihapullien eli frikadellien dippikastikkeeksi. Tuon kermaviilin tilalla voi käyttää jugurttia tai creme fraichea. Jos jugurtti on paksua, sitä voi ohentaa ruokakermalla tai maidolla ja näitä kermaviiliä, jugurttia tai creme fraichea voi sekoitella keskenään ihan missä suhteessa itse haluaa. Kastike sopii ihan minkä tahansa dippikastikkeeksi, mutta se on myös aivan ihana makaronisalaatin tai katkarapucocktailin kastike. Kun tähän lisää katkarapuja, se on myös tajuttoman hyvä uuniperunoiden täyte. Makaronisalaatissa tee ensin kastike kulhoon, lisää keitettyjä makaroneja ja muita sellaisia aineksia, joista juuri teillä pidetään ja mausta haluamallasi tavalla. Sekoita ja anna olla hetki kylmässä, se on siinä!
1 dl majoneesia
2 dl jugurttia/kermaviiliä/creme fraichea
3/4 -1 dl chiliketsuppia (tai ketsuppia ja chilijauhetta)
puristettua sitruunan mehua (tai tiivistemehua)
tabascoa
ripaus suolaa
(mustapippuria myllystä)
Sekoita jugurtti majoneesiin. Mausta kastike ja anna olla hetki kylmässä, että maut tasoittuvat.
Kuten Eija jo nimennytkin Maailman paras dippi. Itse kokeilin Uuniperunan kastikkeeksi ja toimi totisesti. Hyvä Eija!
VastaaPoista