sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kanelibataatit

Kanelibataattireseptin on joku alunperin tehnyt grilliruoan kaveriksi. Kanelibataatit sopivat tosi hyvin grillilihan kanssa tarjottavaksi, mutta mielestäni vielä paremmin ne sopivat pikkujouluun tai jouluun. Kun bataattilohkot kypsyvät uunissa, ihana kanelin ja fariinisokerin tuoksu leviää joka puolelle. Se jos mikä saa ihmisen joulumielelle. Makunsakin puolesta ne ovat täydellisesti jouluisiin juhlapöytiin sopivia. Jos perinteiset laatikot tuntuvat liian työläiltä tai muuten vaan kyllästyttävät, niin sitten kannattaa kokeilla näitä nopeasti valmistuvia herkkuja! Alkuperäisreseptissä bataatit oli siivutettu kiekoiksi, mutta mun mielestä ne on kivampia lohkoina. Ps. aivan loistavia tarjottavia myös sormisyötävinä jonkun hyvän dipin kanssa.




2 bataattia
2 rkl rypsiöljyä
Mausteseos:
1 tl jauhettua kanelia
2 tl fariinisokeria
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Pese, kuivaa ja leikkaa bataatit kuorineen lohkoiksi. Helpoimmin teet lohkot katkaisemalla bataatit ensin kahtia ja lohkomalla sitten puolikkaat veneiksi. Laita bataattilohkot kulhoon ja päälle öljyä. Pyörittele öljy käsin lohkoihin ja laita ne sitten uunipellille. Tee mausteseos ja ripottele se bataattien päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa 15 -20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoa kesällä ranskankerman ja grilliruoan kera tai talvella jouluisessa juhlapöydässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti