sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Punajuuritzatziki

Punajuuritzatziki on ihana herkku, jota voi syödä läpi vuoden. Tässä jouluisessa versiossa on inkivääriä, mutta kun sen jättää pois, tää sopii joka vuodenaikaan. Kun tämän tekee etikkapunajuurista, se on hetkessä valmista. Punajuuret, kurkku ja sipulit vain raastetaan, punajuurista ja kurkusta siivilässä nesteet pois ja kaikki aineet sekaisin, eipä voisi paljon helpompaa olla!




3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
3 isoa tai 9 pientä etikkapunajuurta karkeaksi raastettuna
1/3 kurkku karkeaksi raastettuna
1salottisipuli karkeaksi raastettuna
1 valkosipulin kynsi hienoksi raastettuna
1 puristus sitruunan mehua
1 tl jauhettua inkivääriä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1 rkl extra virgin oliiviöljyä

Valuta punajuuri- ja kurkkuraaste siivilässä painellen ylimääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki aineet kulhossa. Anna tzatzikin tekeytyä kylmässä muutama tunti, että maut tasoittuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti