lauantai 23. marraskuuta 2013

Lohkoperunat - paras reseptini

Viime sunnuntaina äidin molemmat muruset tulivat kotiin syömään. Tarjosin pojille heidän lempiherkkujaan, joista yksi takuuvarma on lohkoperunat dippien kera. Maistuvat dipit sain näppärästi Ebba & Lorentzin avajaisista jääneistä levitteistä, smetanalevite oli sopivaa ihan sellaisenaan ja yrttisen fetalevitteen tein dipiksi notkistamalla sen maidolla. Ei mun pitänyt näitä perunoita tänne laittaa, mutta niistä tuli niin hyviä, että otin nopeasti kuvan niistä mitä oli jäljellä ja kirjoitin ohjeen ylös. Savupaprika on sellainen mauste joka kannattaa kaupasta poimia mukaansa. Se on ihan älyttömän hyvää, nostaa maustamisen ihan uudelle tasolle. Ps. näistä saa ihania sormisyötäviä levittämällä perunalohkot tarjoilualustalle ja tikuttamalla ne cocktailtikuilla!






perunoita pitkittäin 4 osaan lohkottuna
Mausteöljy:
oliiviöljyä
suolaa
piripiri-pippuria myllystä (Pirkka)
savupaprikaa
kuivattua timjamia
ketsuppia tai chiliketsuppia

Tee mausteöljy isoon kulhoon. Laita aineita haluamasi määrä, riippuen siitä, kuinka voimakkaasti mausteuista perunoista teillä pidetään ja miten paljon perunoita on. Pese ja lohko perunat ja laita ne kulhoon. Pyörittele perunat hyvin mausteöljyssä. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kippaa perunat siihen. Käännä kaikki perunat siten, että kuoripuoli on leivinpaperia vasten ja asettele ne "riveihin", näin ne paistuvat tasaisesti. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia lohkojen koosta riippuen, kunnes ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Tarjoa hyvän dipin kanssa. Smetanaisen dipin ohje on täällä. Se on hyvää ihan sellaisenaan, mutta joukkoon voi laittaa myös kylmäsavu- tai savulohta. Yrttisestä fetalevitteestä saa mainion dipin notkistamalla sitä maidolla tai ruokakermalla. Ohje on täällä.


Smetanadippi ja yrttinen fetadippi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti