torstai 20. kesäkuuta 2013

Gubbröra - suven suloinen suolainen herkku

Saaristolaisleivän paras kaveri on tietysti gubbröra, ruotsalainen vanhojen herrojen herkku! Olen saanut työni puolesta osallistua korkealaatuiseen räätälöityyn kokkikoulutukseen. Työnantajani ja Keuda Järvenpään koulutusyksikkö, josta valmistuu kokkeja olivat tämän suuremmoisen kurssin takana. Sympaattinen huippuosaaja Arto Oinonen oli päävastuussa Ruokaosaaja-koulutuksestamme. Häneltä on peräisin tämä nerokkaan yksinkertainen, mutta suussasulavan maukas gubbröra-resepti. Ps. leikkaa saaristolaisleipäsiivut kahtia ja levitä päälle gubbröraa, saan ihanan sormisyötävän.




Gubbröra
6 kananmunaa kovaksi keitettynä
1 rasia (125 g) anjovisfileitä
1 prk (120 g) smetanaa

Pilko munat ja anjovisfileet pieniksi. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Nautitaan saaristolaisleivän kanssa tai lisäkkeenä noutopöydässä tai brunssilla.

1 kommentti:

  1. Helppoa ja herkulliselta kuulostava. Tämä voisi olla aika hyvä juttu myös blinien kanssa tarjottavaksi. t. Heidi

    VastaaPoista