sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäkurpitsapasta

Hirveetä epäilystä herätti mun ehdotus kesäkurpitsapastasta, että mahtaakohan tulla mautonta! Päätin kuitenkin kokeilla, onneksi kokeilin...hirmuisen hyvää, saa kuulemma tehdä toistekin.



2:lle hengelle
250 g nauhapastaa
1 -2 kesäkurpitsaa (koosta riippuen, laitoin 1 1/2)
1 pieni purjo suikaloituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua chiliä
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
(sahramia tai kurkumaa väriä antamaan)
parmessanjuustoa raasteena ja lastuina

Kuumenna öljy pannulla, lisää mandoliinilla ihan ohueksi siivutettu kesäkurpitsa, purjo, valkosipuli ja chili. Anna kypsyä sekoitellen. Keitä samanaikaisesti pasta, älä ihan kypsäksi. Ota keitinvedestä pari kauhallista keitinvettä pannulle ja nosta sitten myös valutettu pasta kasvisten joukkoon. Mausta  suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi parmessanraastetta joukkoon, sekoita ja nosta lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Koristeeksi päälle parmessanraastetta ja muutama parmessanlastu. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti