lauantai 29. kesäkuuta 2013

Mummon kurkut

Näistä tulee kyllä parhaita, kun ne siivuttaa mandoliinilla tai juustohöylällä. Mitä ohuempia, sen parempia. Paljon on reseptejä olemassa, päädyin joskus Maku-lehdestä poimimaani versioon, lisäsin siihen vielä valkoista balsamicoa. Tässä reseptissä on aika paljon sokeria, mutta maku on kyllä todella hyvä, pehmeä, ei liian etikkainen. Siis sinne vaan astiaan koko sokerimäärä!



2 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl valkoista balsamicoa (oma lisäys)
1/4 dl suolaa
50 g tuoretta tilliä hienonnettuna (laitoin vajaan nipun)
500 g avomaankurkkua (laitoin 4 kpl)

Kaada sokeri kulhon pohjalle ja lisää vesi, etikat, suola ja tilli. Sekoita hyvin. Kuori kurkku halutessasi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi (voi myös raastaa). Kaada liemi kurkkujen päälle ja anna mummon kurkkujen maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti