torstai 20. kesäkuuta 2013

Uudet perunat ranskalaiseen tapaan

Kalan päällä oli tilliä, joten ajattelin, että perunat jollain muulla tyylillä kuin tillin kera. Muistelin, että Laura Calder teki joskus tämän tyylisiä perunoita. Lopputulos oli oikein herkullinen.



uusia perunoita
vettä
merisuolaa 1/2 tl/1 litra vettä
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
runsaasti hyvää  extra virgin oliiviöljyä

Kun vesi ja suola kiehuvat kattilassa, lisää perunat. Katso, että perunoihin jää kuorta kun peset ne. Keitä perunoita 10 -20 minuuttia, koosta riippuen, ei ihan kypsiksi. Kaada vesi pois ja taputtele pari palaa talouspaperia perunoiden päälle. Kansi kattilan päälle. Kun perunat ovat kypsyneet jälkilämmössä ja kuivuneet paperin ansiosta, laita ne tarjoilukulhoon. Lisää merisuolaa,  mustapippuria ja oliiviöljyä. Kääntele perunoita varovasti käsin, että maustuvat tasaisesti, lopuksi vielä ripaus suolaa ja pippuria päälle. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti