sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Helppo kesäpaella

Ensin suuret kiitokset Kirsin keittiössä-blogin ihanalle Kirsille, joka kärsivällisesti opasti minua tähän bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan. Ensimmäisen keitokseni, joka saa avata tämän blogin, tein viime keskiviikkona. Resepti on muistaakseni peräisin Ravintola Sevillasta ja julkaisija oli Turun Sanomat. Ensimmäinen paellani meni kuin kuumille kiville. Testaajina toimivat rakas aviomieheni ja vanhempi poikani tyttöystävänsä kera.



8 -10:lle hengelle
2 hienonnettua sipulia
3 murskattua valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
400 g broilerin fileesuikaleita (suikaloin 2 kpl Kariniemen XL-minuuttipihviä, 190 g/kpl)
1 punainen paprika kuutioituna
2 tl kurkumaa tai sahramia
8 dl riisiä
4 tomaattia lohkottuina
2 dl valkoviiniä
1 1/2 dl kanalientä (tai vettä ja 2 kanaliemikuutiota)
2 dl vihreitä herneitä
2 dl makeaa maissia (tölkki tai pakaste)
n. 1 kg äyriäisiä (laitoin 2 pss Pirkka-katkarapuja, 180 g ja
1 prk Pirkka-simpukoita suolaliemessä 200 g)
(suolaa, pippuria)
1 sitruuna tai lime lohkottuna
persiljaa hienonnettuna

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. En omista paella-pannua, joten käytin wokki-pannua. Lisää broileri ja paprika ja paista muutama minuutti. Lisää kurkuma sekä riisi, ja kuullota taas muutama minuutti. Seuraavaksi lisää tomaatit, viini ja kanaliemi, sekoita. Kypsennä 20 minuuttia ja lisää vettä tarvittaessa, jotta paella ei kuivu. Lisää loppuvaiheessa herneet, maissi ja äyriäiset. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele sitruunan lohkoilla ja persiljalla, ja tarjoa suoraan pannulta. Voit lisätä pinnalle vielä simpukoita ja katkarapuja koristeeksi.


4 kommenttia:

  1. Kiitos! Saatiinpas blogi aikaiseksi :)

    Paella näyttää herkulliselta! Ja blogi on lähtenyt hienosti pyörimään! HYVÄ!!

    Nyt kannattaa käydä jättämässä kommentteja muiden blogeihin, saat samalla tunnetuksi omaa blogiasi ja paljon uusia lukijoita!

    VastaaPoista
  2. PS. Blogi-asetuksista kannattaa tarkastaa mikä siellä on kellonaika. Näköjään antaa tuon mun äskeisen kommentin ajaksi eilisen klo 22.05, vaikka kirjoitan tätä tänään 3.6. klo 8.10.

    VastaaPoista
  3. Minä taas ;) Oikean ajan saat niin, että menet Asetukset: Kieli ja muotoilu ja sieltä valitset aikavyöhykkeeksi : GMT +2 Helsinki

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää Eija!
    Alankin täältä bongailla ruokaideoita :))
    T. Maria

    VastaaPoista