tiistai 18. kesäkuuta 2013

Flussan karkottaja

Nuorempi poika tuli tänään kotona käymään nenä tuhisten, oli saanut kunnon lentsun. Kuinkas ollakaan, surffailin sattumalta eilen katselemassa flunssajuoma-reseptejä ja etenkin inkiväärin vaikutuksia flunssaan. Löysin mm. seuraavanlaista tietoa: inkivääri on oivallinen apu flunssan ja alikuntoisuuden uhatessa, sillä se alentaa kuumetta ja irrottaa limaa, lievittää kurkkukipua ja poskiontelo- ja keuhkoputkentulehdusta. Poika siis joutui koekaniiniksi. Hän katseli keitoksiani hyvin epäilevästi, mutta maistettuaan tokaisi "ei tämä ole edes pahaa!" Jonkin ajan kuluttua tiedustelin olotilaa, joka oli kuulemma huomattavasti helpottanut. Siis tämä on hyvän makuista ja toimii! Paras resepti löytyi täältä, tein pojalle 1/2 annosta ja lisäsin lasiin vielä kanelitangon. Muista, että tuore inkivääri säilyy pakastimessa!



Flunssajuoma
1 litra vettä
1 sitruuna
5 -6 ohutta viipaletta inkivääriä
hunajaa maun mukaan (runsaasti)
lasiin kanelitanko

Laita kattilaan vesi, 1/2 sitruunan puristettu mehu, 1/2 kuorittu sitruuna lohkoina sekä inkiväärin siivut. Keittele seosta 15 minuuttia. Siivilöi juoma, lisää hunajaa ja kaada lasiin, Lisää vielä lasiin 1 kanelitanko ja nauti kuumana. 


3 kommenttia:

  1. Jos flunssassa joku hyvä puoli on, niin se on inkivääri-sitruuna-hunajajuoma. Se on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja on tolla juomalla oikeesti terveydellisiäkin vaikutuksia, sitruunasta saa c-vitamiinia ja inkivääri auttaa hikoilemaan flunssan pois, kaneli on vaan makua antamaan!

      Poista
  2. Tämä toimii myös syysflunssaan ja on pirun hyvää! Kiva kun vinkkasit ohjeesta. Kirjoitan tästä myös omaan blogiini ja jaan krediitit tänne suuntaan linkin kanssa. ;)

    VastaaPoista